Kinderboekenweek 2019: Reis mee op zee

Bibliotheek Almelo

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

Kinderboekenweek 2019

Met het thema Reis mee! gaan we op reis in de Kinderboekenweek, die loopt van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober 2019. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen?

In het kader van de Kinderboekenweek heeft Tetem in samenwerking met bibliotheken workshops ontwikkeld omtrent voertuigen. Voorafgaande de workshop ontvangt de groepsleerkracht een voorbereidende les. Tijdens de workshop maken de kinderen, geheel in het teken van voertuigen, kennis met nieuwe technieken en technologieën. Aanvullend op de voorbereidende les is er een lijst met leessuggesties opgesteld. Deze sluit aan op de thematiek van de Kinderboekenweek en het thema van de workshop evenals de belevingswereld van het kind. Zo wordt er een vakoverstijgende verbinding gelegd tussen zowel het verhaal en de verbeelding in literatuur als het verhaal en de vormgeving in de maakopdracht.

Stopmotionfilm

Wat is een stopmotionfilm? Hoe kun je dit zelf maken? Hoe kan een zelf gekleurd bootje gebruiken in een film? Wat kan er allemaal gebeuren met de boot als die op reis is? De kinderen bekijken een presentatie over stopmotion. De kinderen onderzoeken hoe beweging bij stopmotion ingezet kan worden. De kinderen onderzoeken hoe uitgeknipte, papieren bootjes tot leven kunnen komen door beweging en geluid. De kinderen spelen een spel met materialen, waarbij een boot een avontuur laten beleven. De kinderen maken foto’s op een iPad met het programma iStopmotion. Ze spelen de foto’s achter elkaar af en maken op die manier een stopmotionvideo.

 Doelgroep Groep 1, Groep 1 en 2, Groep 2, Groep 3,
Ervaringsvorm actief
Discipline Literair
Locatie Op school
Duur 60 minuten
Max. aantal deelnemers 35 leerlingen
Kosten
  • De kosten per groep zijn € 120,00
Periode of data In oktober tijdens de Kinderboekenweek
Begeleidend materiaal Voorafgaande de workshop ontvangt de groepsleerkracht een voorbereidende les.
Aansluiting bij leergebied
Aansluiting bij kerndoel 9, 54 en 55
Leerlijn
Vakoverstijgende mogelijkheden
Bijzonderheden

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Mevr. E. Lamberts (elamberts@bibliotheekalmelo.nl)