Bloggen over jouw eigen passie

Bibliotheek Almelo

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

Een blogger is iemand die op een eigen website met regelmaat een stukje plaatst over het thema waar hij of zij gepassioneerd over is. Bloggers komen in alle leeftijden voor, van tieners en jonger, tot bejaarde opa’s en oma’s. De thema’s van blogs variëren al net zo: van je eigen ervaringen op school of op het werk, tot je hobby, je liefde voor mode en make-up, of over boeken, muziek, sport of misschien gewoon over jezelf, over wie je bent en hoe je dagelijks leven eruit ziet. Een blogger kan alleen werken, maar ook met een groepje samen een gedeeld blog onderhouden.

Met elkaar bespreken we populaire blogs om ze te kunnen ontleden: wie is de blogger en wat is zijn of haar passie? Wat wil de blogger bereiken met zijn boodschappen? We praten over het belang van open en eerlijk zijn, om je volgers te boeien, maar ook over je privacy en hoe je ervoor zorgt geen spijt te krijgen van je eerlijkheid.

Daarna ga je aan de slag met je eigen blog. We bespreken welke thema’s mogelijk zijn, en je kiest iets uit wat echt bij jou past. Je mag zelf natuurlijk iets heel bijzonders verzinnen! Met een blog kun je jouw ervaringen met de wereld delen. Maar waar moet een blog aan voldoen? Hoe pak je het aan? Hoe houd je de aandacht vast? En wat voor foto’s, plaatjes of filmpjes plaats je erbij?

Aan het einde van de les heb je de tekst van je eerste blog (zo goed als) klaar. Ook heb je een lijstje met onderwerpen voor je volgende blogposts.

Wie weet, vind je het zo leuk dat je binnenkort echt een blog op internet begint.


Laat een review achter

Doelgroep Groep 7, Groep 8, Groep 7 en 8,
Ervaringsvorm actief
Discipline Literair
Locatie Bibliotheek Almelo of op school
Duur 90 minuten
Max. aantal deelnemers 36 leerlingen
Kosten
  • Per 36 leerlingen zijn de kosten € 150,00
Periode of data In overleg
Begeleidend materiaal
Aansluiting bij leergebied
Aansluiting bij kerndoel 9 en 54
Leerlijn
Vakoverstijgende mogelijkheden
Bijzonderheden

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Mevr. E. Lamberts (elamberts@bibliotheekalmelo.nl)